Els Daràs, una potentada família tarongera de Carcaixent, ha superat les calamitats de la Guerra Civil i les reticències del franquisme contra els antics afiliats de la Dreta Regional Valenciana. Instal·lats en els engranatges de la burgesia financera de la ciutat de València, els seus descendents seran protagonistes en primera línia del conflicte identitari que sacsejarà els valencians en l’impàs a la democràcia.

Després de segles d’inconsciència col·lectiva, el poble valencià ha quedat subsumit en una absurda disputa que va més enllà dels noms i dels símbols. Però un membre de la família, l’arquitecte Martí Joan Daràs, emergirà per a corregir els destins d’una societat que encara lluita per no cedir a la dissolució ni a la indiferència.

Amb els seus projectes de restauració urbanística, que conjuguen bellesa, racionalitat i història, i amb el seu tarannà atractiu i carismàtic, esdevindrà una peça clau de la política valenciana en el trànsit del segle XX al XXI. Daràs i els mateixos valencians són els grans protagonistes d’aquest thriller ucrònic, que conjuga tensions familiars, eròtiques, polítiques i històriques, en un crescendo difícilment oblidable.

Biografia de l’autor

Guillermo Colomer (Alzira, 1966) és llicenciat en Dret per la Universitat de València, notari, registrador de la propietat i escriptor. Ha impartit classes de Dret civil en la Universitat Catòlica de València. Col·laborador del diari Valencia Económica, on ha publicat articles d’opinió, és també autor de la novel·la Circa Sucronem (Denes, 2012) i dels contes Un músic de pel·lícula i Sabeu què és un emprenedor? (Reclam, 2019). L’últim dels valencians, amb què ha obtingut el Premi Lletraferit 2019, és el seu debut en la novel·la en valencià.

Foto

Títol: L’últim dels valencians
Autor: Guillermo Colomer
Editorial: Llibres de la Drassana
Col·lecció: Jàssera
Pàgines: 528
ISBN: 978-8412043037

[Font: http://www.racocatala.cat]