Una cosinièra e agricultritz de Blaiac fabrica de formatges vegetals amb los meteisses campairòls que los del celèbre formatge pigat de verd

Los formatges ”Roquefortis” e “Végamembert” se fan dins una bòria del Causse de Severac e los vend als mercats de Sant Africa, en Roergue, e tanben a Lodeva, en Bas Lengadòc.

Lo formatge de ròcafort vegan ven d’espelir, tanben en Roergue, de la man de Coralie Roussel, una cosinièra e agricultritz que fabrica de formatges vegetals, sens lach, a basa de notz de cajó. Fa sos formatges ”Roquefortis” e “Végamembert” dins sa bòria del Causse de Severac e los vend als mercats de Sant Africa, en Roergue, e tanben a Lodeva, en Bas Lengadòc, çò rapòrta France 3.

Après fòrça ensages, Roussel a trobat los dosatges e l’equilibri perfièch per far un formatge de Ròcafort sens lach mas amb los meteisses campairòls que los del conegut formatge de Roergue pigat de verd.

[Imatge: Coralie Roussel – poblejat dins http://www.jornalet.com]