La Guàrdia Civil va discriminar Paula Rotger en un control de seguretat a l’Aeroport de Palma

Paula Rotger, la treballadora de Son Sant Joan que va denunciar que va ser discriminada per la Guàrdia Civil en un control de seguretat de l’aeroport després d’adreçar-se a un agent en llengua catalana, ha formalitzat una denúncia contra l’Estat espanyol davant el Tribunal Europeu de Drets Humans, segons explica Última Hora.

El cas, que ha estat desestimat un jutjat de guàrdia, l’Audiència Provincial i el Tribunal Constitucional, arriba ara a Europa de la mà de l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas. Segons la denúncia, s’haurien vulnerat quatre articles de l’Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals.

A l’escrit consta que els drets vulnerat són a un procés judicial equitatiu, a la llibertat de pensament, a un recurs efectiu i la prohibició de discriminació. Rotger va ser discriminada per parlar en català, el seu cas no es va investigar com es devia i no va tenir un procés judicial equitatiu.

L’incident va succeir el 25 de juny de 2019. Un guàrdia civil en un control de seguretat li va recriminar a Rotger que « a l’autoritat se li parla en espanyol, o no s’entra », després que aquesta li hagués donat les « gràcies » en català control de seguretat. La víctima li va recordar el seu dret a parlar en la llengua que volgués, mentre el policia li va etzibar un « en espanyol o no entra », la va retenir i amenaçar en denunciar-la per posar en « perill la seguretat aèria ».

Posteriorment, Rotger i una amiga va ser agredides per un fill de guàrdia civil que els hi va rebentar el vidre del cotxe on elles viatjaven.

[Font: http://www.racocatala.cat]