basmati

Primera documentació: 14/06/2013

Tipus manlleu de l’hindi
Contextos Tots tenen la seva textura, el seu gust també especial, per exemple, el basmati és més aromàtic, el bomba absorbeix més les essències. [Avui, 14/06/2013]
Agafa uns dauets de xoriço envasat i els disposa amb gracilitat sobre una immensa paella on bullen granets d’arròs basmati. [Ara, 7/10/2016]
Observacions L’arròs basmati (o simplement, el basmati) és una varietat d’arròs llarg que es cultiva al Panjab, entre l’Índia i el Pakistan, des de fa centenars d’anys. Basmati en hindi és बासमती, i significa ‘la reina de les fragàncies’ perquè és un arròs amb una olor (i un gust) molt agradable. Per cuinar-lo es recomana rentar l’arròs amb aigua freda per treure’n l’excés de midó i coure’l amb el triple d’aigua que d’arròs durant deu o vint minuts, segons si és blanc o negre.

 

[Font: neolosfera.wordpress.com]