L’audiodescripció proporciona informació sobre elements visuals per a espectadors amb discapacitat visual

La Universitat Autònoma de Madrid ha organitzat un taller d’autodescripció per a estudiants de llengua catalana per al pròxim dia 25 de març, de 12 a 14 hores. L’audiodescripció d’àudio, vídeo o qualsevol obra teatral o audiovisual, consisteix en una forma de narració emprada per a proporcionar informació sobre els elements visuals clau en un treball d’àmbit de mitjans en benefici dels espectadors cecs i amb discapacitat visual.

Es tracta de la primera activitat que organitza la universitat d’aquesta temàtica. La primera mitja hora serà una introducció sobre l’accessibilitat i, en concret, l’audiodescripció. Els ponents explicaran en què consisteix, diferents tipus d’audiodescripció per a diferents productes audiovisuals i els elements que ha de tenir una bona audiodescripció.

Després, es plantejaran tres activitats perquè els alumnes puguin audiodescriure diferents fotogrames. Primer, hauran de llegir una audiodescripció en veu alta, després, preparar l’audiodescipció d’un fragment d’una pel·lícula i finalment audiodescriure un fotograma d’una posta de sol. El text que preparin d’aquesta última activitat el revisaran membres de l’Associació Catalana per la promoció de l’accessibilitat amb baixa visió (ACPA), per oferir-lis les seves impressions sobre el treball.

[Font: http://www.racocatala.cat]