L’escriptor Arturo Pérez-Reverte

L’Ajuntament de Palma ha eliminat del nomenclàtor de la ciutat 12 carrers pel seu vestigi franquista, en compliment amb la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic, aprovada el 2018 pel Parlament de les Illes Balears. Aquests carrers formaven part del Cens de símbols, llegendes i mencions franquistes redactat per la Comissió Tècnica que té previst tirar endavant amb la Llei. Entre els nous noms, destaquen els dedicats a la filòloga Aina Moll, la sindicalista Francesca Vidal i la política Frederica Montseny.

Així, l’avinguda de Joan March, es denominarà avinguda del Gran i General Consell; el carrer de Gabriel Rabassa, Federica Montseny; el carrer d’Antoni Sancho, Aina Moll; la plaça de l’Almirall Churruca canviarà el seu nom pel de plaça de Mateu Pruners; la via d’Almirall Gravina s’anomenarà a partir d’ara d’Angelí Dulcert; el carrer de l’Almirall Cervera durà el nom de Pere Rossell; el carrer de Toledo, passarà a conèixer-se com a carrer de Rafel Valls; el carrer de Josep d’Oleza, carrer de Marc Ferragut; la plaça del Bisbe Planas, plaça del Poble. Finalment, els carrers d’Alfambra i de Brunete, canviaran a Joan Daurer i de Joan Desí, respectivament.

Aquesta decisió ja ha rebut les primeres crítiques de mitjans de dretes, l’alcaldia de Toledo o l’escriptor Arturo Pérez-Reverte que ha titllat d' »idiota » el batle de Palma.

Hila ha replicat Pérez-Reverte informant-lo que els carrers de Churruca, Gravina i Cervera no estaven dedicats a aquests militars, sinó a tres vaixells franquistes.

Malgrat l’explicació del batle, l’escriptor no l’ha donat per bona i ha insistit a atacar-lo.

[Font: http://www.racocatala.cat]